Micii Ingineri (6 - 9 ani) - din 8 Noiembrie o noua grupa de Robotica

O noua grupa incepe din 8 Noiembrie 2017

 

Micii Ingineri (6 - 9 ani) - Ateliere de științe și inginerie pentru copii, proiecte și activități animate prin robotică și programare.

Este recomandat tuturor copiilor care iubesc să construiască mecanisme și mașinării atât după instrucțiuni date cât și liber, după imaginație.
Obiective urmărite:
- DEZVOLTAREA CAPABILITĂȚII DE A REZOLVA PROBLEME DIN VIAȚA REALĂ
- ÎMBUNĂTĂȚIREA COMUNICĂRII ȘI MUNCII ÎN ECHIPĂ
- DEZVOLTAREA VOCABULARULUI TEHNIC ȘI GENERALIST
- DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR DE A TRANSPUNE ÎN 3D INSTRUCȚIUNI 2D
- DEZVOLTAREA ATENȚIEI ȘI A LUCRULUI DUPA REGULI ȘI INSTRUCȚIUNI ÎN PARTEA DE CONSTRUCȚIE
- DEZVOLTAREA ÎN PARALEL A CREATIVITĂTII ÎN PARTEA DE DESIGN ȘI PROIECTARE

Programul conține 32 lecții de 1,5 ore, structurate astfel:
- Modulul de Mașinării și Mecanisme Robotizate, în care se studiază blocurile de programare, tipuri de mecanisme și alte metode de transmitere a mișcării, se creează mici programe și se construiesc mici proiecte care exemplifică cele studiate - de ex., la lecția despre angrenaje cu roți dințate construim un lansator de titireze care poate fi apoi transformat de către copii pentru a îmbunătăți viteza, timpul de rotație sau numarul de
titireze lansate deodată;
- Modulul de Aerospațiale, în care studiem un subiect din istoria aviației sau cuceririi spațiului, apoi construim dupa plan un model care reprezintă subiectul studiat - de ex.
sistemul solar, naveta spațială sau avionul radar AWACS;
- Modulul Natură și Robotică, în care studiem un subiect din natură, apoi construim dupa plan un model care reprezintă subiectul studiat - de ex. un cuib cu puișori, o ciocănitoare sau
o plantă carnivoră;
- Modulul Mașini Extraordinare, în care studiem diverse mașinării și echipamente inventate și folosite de oameni, apoi construim dupa plan un model care reprezintă subiectul studiat de ex. macaraua turn, podul mobil sau motostivuitorul;
Fiecare lecție incepe cu o discuție liberă între copii și instructor pe marginea subiectului zilei care este propus de instructor. Aceasta este faza de Observare si Descoperire. După ce ne-am împărtășit cunoștințele, putem incepe construcția, dupa instrucțiuni, a unui model care reprezintă și el, tema zilei. Aceasta este faza de Construcție. La sfârșit vom programa acest model și ne vom juca cu el. Aceasta este faza de Programare. Cei care au terminat in timp util vor primi o provocare de tip Transformer, adica vor avea ca sarcina să transforme modelul construit intr-o mașinărie complet noua. Aceasta este faza de Transformare.
Programul folosește kituri educationale de la Lego Education, laptopuri și proiector/TV. Se va lucra în echipe formate din 2 copii. 

Trainer: Mircea Predut, Cursiva.ro 
Perioada: noiembrie 2017 - iunie 2018
Cand: sambata, in intervalul 13:30 - 15:00
Cost: 500 lei/ modul 8 ateliere, cu posibilitatea recuperarii cval a 2 ateliere. Programul primului MODUL din acest an este: 11,12, 18, 19 Noiembrie si 9,10,16,17 Decembrie.
Varsta recomandata: 6-9 ani
Numar de copii: maxim 8 in grupa
Unde: Bd Lacul Tei 65, Bucuresti, Sector 2


Inscrieri: Pentru inscrieri va rugam sa ne trimiteti detaliile de inscriere pe Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (locurile sunt limitate si vor fi confirmate in ordinea inscrierii si a platii).

Plata abonamentelor se poate face folosind urmatoarele detalii: 
SC ATELIERE RECREATIVE TEI SRL, CUI 29102017, 
Banca Transilvania, 
Cont IBAN RO67BTRL04401202W94025XX. 

Detalii suplimentare: 
Andreea Panaitescu 0744913239 / Larisa Budaca 0724240067
Clubul Meu - Ateliere Recreative Tei
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza www.atelierecreative.ro

Urmatoarele ateliere

Abonare stiri

Clubul Meu FB