Bucurestiul Meu - atelier de explorare urbana

 

 

Locuim intr-o capitala europeana, moderna si infloritoare. Suntem inconjurati de istorie la tot pasul si de cladiri arhitecturale si palate boieresti care abia asteapta sa impartaseasca secretele lor.

 

Va invitam intr-o calatorie prin Bucuresti Meu, sa descoperim impreuna istoria orasului in care traim, de la Legenda Ciobanului Bucur, evolutia caselor de la simple bordeie la palatele boieresti dar si despre Marele Foc, ce a dus la schimbarea urbana a Bucurestiului, asa cum il vedem astazi.

 

Atelierul se desfasoara pe durata a 2 week-enduri si include proiectie video, exemplificari si activitate practica, pentru consolidarea cunostintelor precum si o plimbare prin Centrul Vechi (pentru detalii va invitam pe www.atelierecreative.ro )

 

Atelier 15 martie- la sediul din Bdul Lacul Tei, vom vorbi despre:

* Legenda Ciobanului Bucur, 

* Evolutia caselor de la simplele bordee la palatele boieresti

* Marele Foc – povestea incendiului care a dus la schimbarea urbana a Bucurestului

Povestea este insotita de proectie video. 

 

Atelier 22 martie  - plimbare in centrul Vechi, unde vom cunoaste istoria strazilor importante, vom vizita Palatul Sutu si Palatul Voevodal Curtea Veche, incheindu-ne plimbarea la Hanul lui Manuc.

Punct de intalnire: Strada Lipscani

 

Cost: 50 Ron/ 2 ateliere / copil (incluzand 2 intalniri si intrarea la muzee)
Cand: Duminica 15 si 22 Martie, 11:00-12:30
Varsta participanti: minim 8 ani
Locuri limitate, rezervari in functie de disponibilitate!
Lector Istoric Alina Havreliuc
Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0744913239, 0724240067
www.atelierecreative.ro

Urmatoarele ateliere

Abonare stiri